Българският национал Кирил Десподов се надява да се върне в Каляри. Това призна самият той. В момента нападателят играе под наем в Щурм Грац до края на сезона.

20 снимки

Офанзивният футболист изигра силна есен, но през зимната пауза получи контузия, която наложи да се оперира. Кирил говори във видео в профила си в Инстраграм, в което разкри любопитни неща.

"На остров Сардиния е невероятно. Прекрасни плажове, хубава обстановка, да мислиш само за футбол и за това да се наслаждаваш от играта. Всички хора там са много спокойни. Когато отидох там, изобщо не ми е липсвала България. По-опитните играчи в състава веднага ме взеха под крилото си.

"Нямам проблем да тренирам в залата. Там съм сам, при мен има единствено кондиционен специалист",уточнява играчът.

В домашни условия Кирил залага и на електронните игри за развлечение. Той е доволен, че вероятно ще успее да вземе участие в ключовия бараж срещу Унгария за класиране на европейско първенство. Десподов сподели и кой е най-емоционалният му мач.

"Преди мача с Англия на "Уембли" се вълнувах най-много в сравнение с всеки друг двубой в кариерата ми до момента. За жалост по време на самата среща нямаше много поводи за радост. След края успях да взема фланелките на Джейдън Санчо и Джордан Хендерсън. На втория мач с англичаните на Националния стадион "Васил Левски" си размених тениската с Маркъс Рашфорд. Колекционирам си екипи и ги пазя при мен. Вече имам много. Доста ценни са ми тези на Кристиано Роналдо и на Раджа Наинголан".

"Имам фланелка и на Левски. С Антонио Вутов си ги разменихме след един мач, докато бях в ЦСКА. Имам и на Иван Горанов", допълни Десподов.