Бившото крило на ЦСКА Кирил Десподов сподели, че една от големите разлики между България и чужбина, които е забелязал по време на престоя си под наем в австрийския Щурм Грац, е била по-топлото и спокойно отношение на феновете при поражения на отбора. Той даде обширно интервю пред BTV. 

Десподов сравни реакциите на феновете на Щурм с тези по българските терени, заявявайки, че в родината редовно получава заплахи за физическа саморазправа след някои срещи. Той обясни и за основните разлики между българската и италианската действителност, докато се подвизаваше в състава на Каляри. 

"Не може да сравняваме Серия "А" с България. Там тренират наистина много, тренировките са много динамични, няма ситуации от сорта като "Дай да пием вода сега след това упражнение". Те влизат от упражнение в упражнение директно. Ако тренировката трябва да бъде един час, тя е един час. Не се губи време".

"Всички са професионалисти, и самото държание им е по-различно, няма го това да те гледат накриво. В Италия всички са много усмихнати, идват на тренировка, пуска се музика веднага, всички са с настроение. Самата обстановка те предразполага да се чувстваш голям футболист", категоричен бе той.

"В Австрия мога да ти кажа какво оцених. Оцених спокойствието. Негативният финал, който направихме - един път не ми се случи да дойде някой и да ми каже нещо за мачове, както ако бях в България и това нещо се случваше в България - всеки мач да те бият, толкова много загуби - тук сигурно нямаше да можем да излезнем", беше категоричен българският национал.