Отборът на Щурм Грац проведе първата си тренировка след преустановяването на спорта в Австрия от пандемията COVID-19. Всички футболисти взеха участие на заниманието, без българинът Кирил Десподов. Причината родният футболист да не участва е, че се очаква резултатът му от теста за коронавирус.

Йорг Зибенхалд

източник: БГНЕС

Sky Sport Austria пише, че българинът вече е напълно излекуван от контузията си в глезена, като ръководителите на ситуацията в Австрия са задължили всички футболисти да преминат през тест за коронавирус, след което да се включат към активни физически натоварвания.

Десподов пристигна през тази седмица в Австрия. Колегата му испанец Хуан Домингес обаче не му бе позволено да напусне Галисия, тъй като ситуацията с полетите в Испания е доста сложна. PCR-тестовете пристигнали в базата на Щурм в понеделник, с които се тестват всички хора в клуба.

Медията припомня, че Десподов мина през хирургична интервенция през февруари от доктор Кристиан Финк, който е специалист в сходни травми и всички австрийски ски-състезатели се лекуват при него.