Българският нападател на Кайсар Алекс Колев бе гост в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. От 4 години юношата на Левски играе в чужбина - преди да отиде в Казахстан изкара три сезона в Полша. У нас пък е играл за Ботев Пловдив и Берое.
 
"Останах в Казахстан, както и всички чужденци тук. Тренираме вкъщи, мъчим се в очакване на  нормалния начин на живот. Мерките при нас са много строги, имаш право да излизаш навън от 10 до 17 часа и то само до магазин, аптека или джамия, ако си мюсюлманин.
 
Не съм сигурен обаче, че тези мерки имат ефект, защото броят на заразените постоянно расте. Вече има над 3 000 души, които са заболели.
 
Всичко това е много тегаво за един спортист. С отскоците и упражненията само имитираме нещо, което няма нищо общо с физическа подготовка. А и психически не се чувстваш добре след два месеца изолация. По цял ден гледаш телевизия и чакаш да дойде следващият ден.
 
Признавам си, че като се стъмни излизам да бягам. Тялото ми го изисква - трябва да се изморя, да се изпотя", описа картината в Казахстан Колев.
 
Той разкри, че извънредното положение в страната е удължено до 11 май.
 
"Надявам се постепенно да бъдат разхлабени мерките. Бащата на един съотборник работи в местната футболна федерация и от него разбрах, че има голяма вероятност първенството да бъде подновено през юни, което означава, че след 11 май ще можем да започнем тренировки", добави юношата на Левски.
 
Според Колев футболът в Казахстан е доста силов и динамичен, но не се наема с категорична оценка, тъй като е изиграл едва три мача за Кайсар.