Българският нападател Преслав Боруков дебютира с асистенция в унгарското първенство, а тимът му Залаегерсег завърши 2:2 при гостуването си на Уйпещ в 6-ия кръг. Боруков се появи на терена в 76-ата минута на мястото на Бенце Беди и в 82-ата подаде на Марк Коста за 1:1.

Българинът получи топката от Халилович напредна от дясно и я подаде на главата на Коста, който сам срещу вратаря на сбърка да изравни. Иначе домакините бяха открили резултата в 13-ата чрез грузинеца Георгий Беридзе, но пък и бяха останали в 69-ата минута с 10 души заради червения картон на Бранко Паулевич.

Боруков можеше да изведе своите напред в 85-ата минута, но нигерийската резерва Мешак Убочиома не му подаде на празна врата и предпочете да завърши егоистично, но ударът от 10 метра му излезе в аут. Драмата беше пълна в добавеното време, когато домакините вкараха за 2:1 чрез Мирослав Биелош в 92-ата минута. Веднага след изпълнението на центъра обаче гостите изравниха чрез Шполярич, който овладя свалена топка с глава от Марк Коста.

След този резултат Залаегерсег е на 10-о място с 5 точки, а домакините от Уйпещ остават без победа и са на 11-ото с 3. В следващия 7-и кръг Залаегерсег приема 2-ия Покши в петък.