Доскоро игралият за Нефтохимик централен нападател Живко Петков ще опита късмета си в чужбина.

Тази вечер 24-годишният таран ще пътува за Полша, където ще се присъедини към лагера на латвийския шампион Спартакс Юрмала.

Спартакс Юрмала спечели през миналата година своята първа титла в страната и през новия сезон ще опита късмета си в квалификациите в Шампионската лига.  Съперникът им обаче е доста страховит поне на това ниво от турнира- Астана на българските треньори Станимир Стоилов, Цанко Цветанов и Саид Ибраимов.

Треньорът на на "червено-белите" от шикозния курорт Юрмала- полякът Марек Зуб, иска да подсили атаката. Живко Петков е един от футболистите, които ще изкарат пробен период в тима. При успешен тест, бившият нападател на "шейховете", Черноморец Поморие, Черно море и Черноморец Бургас ще бъде картотекиран и ще вземе участие в мачовете на 11-12 юли и 18-19 юли. След като миналата година спечели първенството, Спартакс Юрмала и сега е лидер в своето първенство и претендент за ново злато.

Те имат 26 точки на върха, с 3 повече от преследвачите Лиепая и ФК Рига. Ако не подпише с латвийците, Живко Петков има вариант за кипърски отбор, както и за втородивизионния Поморие./БТА