Страхил Попов беше част от изключително жалка загуба на неговия Хатайспор с 0:7 от Бешикташ. Тимът на българина, който е новак в турския елит, беше смачкан от "черните орли" още до почивката. Домакините вкараха пет гола през първото полувреме и принудиха треньора на Хатайспор Йомер Ердоган да смени трима от футболистите си, сред които беше и Попов.

Началото беше кошмарно за гостите. Дейвид Бабаджиде си вкара автогол във 2-ата минута, а до 14-ата на два пъти се разписа канадският национал Кайл Ларин. Жорж-Кевин Н'Куду (38') и Радван Йълмаз (44') продължиха наказателната акция, а през второто полувреме Ларин заби нови две попадения и вече има 19 през сезона - с две по-малко от звездата на Хатайспор Аарън Бупендза, който води в листата на стрелците.

Гръмката победа доближи Бешикташ до титлата. Съставът на Серген Ялчън има аванс от 8 точки пред Фенербахче и 9 пред Галатасарай, но е и с мач повече. До края на сезона остават три кръга, а още в следващия Бешикташ излиза срещу Галатасарай. Въпреки разгромната загуба днес, Хатайспор се представя над очакванията в дебютния си сезон в Сюпер Лиг. Отборът на Страхил Попов е 6-и в класирането с 57 точки, колкото има и петият Аланияспор.