Димитър Бербатов няма да играе на типичната си позиция като централен нападател в Индия. Такава информация дойде от местните медии, които опитват да разгадаят плановете на треньора на Керала Бластърс Рене Мюленстийн.

Според местен сайт, планът е Берба да играе в центъра на терена като на практика всяка атака минава през него и той опитва да стартира атаките на своя отбор.

Този вариант далеч не е лишен от логика. Анализаторите на състава на Керала отбелязаха, че Бластърс има много качествени опции в нападение докато халфовата линия е това, което притеснява Мюленстийн.

Самият Бербатов пък неведнъж е споделял, че вече не вижда себе си толкова в ролята на голаджията, а по-скоро на този, който изгражда играта на своя отбор. По време на тренировки българинът често играе дори и като централен защитник.

Изтеглянето му по-назад в постройката ще даде и водеща роля в атака на легендата и голмайстор на Керала Иън Хюм, който пък ще има възможност да се радва на майсторски извеждащи пасове от бившия голмайстор на Премиършип.