Българският защитник Страхил Попов игра цял мач за Юмраниеспор срещу един от бившите си клубове в Турция - Касъмпаша. Двубоят в Истанбул завърши 1:1, но въпреки спечелената точка Юмраниеспор не успя да се измъкне от последното място в класирането. Отборът на Попов обаче е в серия от 4 двубоя без загуба и има реални шансове да се спаси от изпадане.

Касъмпаша атакуваше повече преди почивката и заслужено поведе в 29-ата минута с гол на Мамду Фол. Сенегалският нападател се разписа след асистенция на Али Голизадех. В края на полувремето гостите получиха дузпа и хърватският ветеран Антонио Мършич не сгреши от бялата точка. 

Бешикташ се утвърди на третото място след очаквана победа с 3:1 над Истанбулспор. Дженк Тосун и Венсан Абубакар осигуриха солиден аванс на "черните орли", но Джейсън Ейенга-Локило върна интригата в 70-ата минута. Дълбоко в добавеното време Нейтън Редмънд вкара третото попадение за домакините. Отборът на Шенол Гюнеш има 49 точки, но е с два мача повече от втория Фенербахче, който има 51. Лидер с 60 точки е Галатасарай.

Успех постигна и Адана Демирспор. Съставът на Винченцо Монтела нямаше проблеми в домакинството си на Анталияспор и се наложи с 2:0. Головете падна още до почивката и бяха дело на Емре Акбаба и Шериф Ндийае, който през второто полувреме пропусна дузпа. В подреждането Адана Демирспор е на 4-о място с 45 точки.