Наследникът на легендата на Левски Александър Манолов - Делян Иванов направи изключително престижен трансфер за млад футболист. 18-годишният българин премина в португалския Боавища през месец август. Иванов е част от академията на „шахматистите“ близо 3 месеца, след като впечатлява специалистите на португалския отбор в началото на годината. В България е бил част от школата на „сините“ и ДИТ /Септември София/. Търси развитие зад граница, след като наборът му бива разпуснат на „Герена“. Късметът му се усмихва и му предстои да направи дебют в младежката гарнитура на Боавища до 19 години, след като се уредят документите на младия талант. Уверен в своите способности и устремен към постиженията на своя дядо, Делян продължава развитието си на Иберийския полуостров. Той сподели своите впечатления пред Дарик радио:

„В началото на 2018г. с моя мениджър обсъдихме възможността да заиграя в чужбина. Той ми предложи Боавища и през месец март изкарах проби. Прекарах едноседмичен тестпериод, след който специалистите ме одобриха и ми предложиха от август да започна да играя. Съгласих се, тъй като моят набор (U18) в Левски бе разпуснат и това бе най-доброто за мен. Посрещането в Португалия бе много добро и домакините се държаха с мен учтиво. Тренираме 5 пъти седмично пред петима треньори и медицинско лице, като имаме задължителен двубой, след който се прави и разбор. Процесите са на професионално ниво. Беше ми предоставен апартамент, храня се абсолютно безплатно в ресторанта на клуба и всички условия се спазват от самото начало на разговорите. Разликата между България и Португалия е от земята до небето от професионална гледна точка“, започна Делян Иванов.

„Моето внимание към Боавища се привлече в самите опции да играя. Има 3 гарнитури, в които мога да взимам участие. В първата попадат футболисти до 19-годишна възраст, в следващата са до 23, а в последната над тези години, след това е мъжкият отбор на Боавища. През миналата година клубът е сключил договор с 19-годишен от втория отбор, който в момента е основен футболист в тима на „шахматистите“. Този пример е много обещаващ за проспериращите млади играчи. В Португалия повечето отбори имат втори отбор, като догодина Боавища планира и трети. Амбициите са много големи, като клубът играе предимно с юноши, което е и основната причина да се озова тук“, разкри юношата на Левски и ДИТ.

„Други българи, играли в страната не познавам, честно казано. Дядо ми (Александър Манолов) ми каза: „Виж, ти си от футболно семейство, талантът ти е в краката. Единственото нещо, което ти е необходимо, е да тренираш здраво и да си повярваш“. Трудно ще ми е да надмина неговите постижения, защото той е легенда на Левски, но моята мечта е да се върна и да играя в мъжкия отбор на Левски. Вярвам, че мога да постигна повече“, допълни Иванов.

„Близките ми цели с Боавища са да подпиша професионален договор, след като навърша 19, и да заиграя при мъжете или ще потърся друг вариант да съм при професионалистите“, завърши младият талант.