Българският полузащитник Симеон Славчев опроверга появилото се в български медии негово изказване, че е направил “голяма грешка с  трансфера си в Спортинг“. Футболистът  заяви, че не е изказвал никога такова мнение и това е спекулация на некоректни журналисти, търсещи евтини сензации.

“Абсолютно неверни неща! Постигнах нещо значимо като преминах на  21 години в един велик европейски клуб като Спортинг и няма как да кажа, че това е “голяма грешка”, заяви за Гонг Славчев. 

„Да, нормално е тук конкуренцията да е жестока. Все пак полузашитниците в моя отбор са от голяма класа и национални състезатели на Португалия, но въобще не ми е минавало през ума да се предавам. Който ме познава добре, знае през какви трудности и перипетии съм преминал досега и че никога не съм се отчайвал и свалял гарда”, добави националът на България. 

„Аз съм професионалист и тренирам здраво и сериозно всеки ден за да се адаптирам по-бързо към начина на игра, към новите изисквания на треньорите, към езика и живота в тази страна. Полагам много усилия и вярвам, че те скоро ще бъдат оценени”, каза още бившият играч на Литекс.

„Не отговарят на истината и писанията, че съм настоявал пред ръководството да ме преотстъпва. Ще се боря за да се докажа, просто всичко е въпрос на време”, завърши Симеон Славчев.