След невероятния старт на кариерата на Димитър Бербатов в Монако, шефовете вече мислят как да задържат за по-дълъг период новата си звезда.

Според информациите от Англия и Франция, вече се гласи убийствен атакуващ тандем между него и Радамел Фалкао през следващата кампания.

Колумбиецът в момента е контузен, като се възстановява от тежка травма в коляното. Точно като негов заместник беше привлечен и българинът.

Но след като на практика почти сам победи Лион през уикенда, Бербатов вече изглежда си е извоювал място и за следващата кампания.

"Ако Бербатов остане, ще може да помогне много на стила на Фалкао. Българинът ще може да отваря пространства за колумбиеца и да му помага да увеличава головата си сметка.

В Монако Берба бяга от стереотипа, че е мързелив и показа, че може да покрива голям периметър в атаката, което ще е от полза за всички", анализира изданието Here is the City.

Бербатов дойде при "монегаските" на 31 януари от Фулъм и въпреки че отначало беше резерва, вече показва, че се аклиматизира и пасва като дялан камък в тима си.