Българският младежки национал Станислав Шопов във втори пореден мач беше титуляр за мъжкия отбор на Хееренвеен по време на летните контроли. В мача с белгийския Кьорттрайк, който завърши 2:2, 18-годишният пловдивчанин отново беше избор на треньора Джони Йенсен за стартовите 11.

Докато 400 привърженици бяха добре дошли на първия тренировъчен мач от подготовката срещу Утрехт U23, срещата с Кьорттрайк беше проведена при затворени врати.

Теди Шевалие откри още в 4-ата минута за белгийците с удар през бранителя Павел Бохниевич. Хърватинът Тибор Халилович вкара два гола в средата на второто полувреме за пълен обрат за фризийците, а до 80-ата минута на два пъти пропуснаха шанс да увеличат аванса си. И точно тогава гостите от Белгия изравниха чрез сенегалеца Папе Хабиб Гей.

Станислав Шопов игра половината от първата част като ляво крило, а след това беше преместен от дясно и за малко в центъра. За пореден път той даде заявка за титулярно място и през сезона, след като свърши много работа в дефанзивен план.