Младият български вратар Марио Младенов вече е основна част от втория отбор на Рапид Виена и беше включен в групата за лагер в Унгария.

След като през миналия сезон пази отлично на две възрасти в академията на "зелено-белите" от австрийската столица, и макар и само на 16 години, бързо се утвърди като титуляр при юношите U18.

Силното му представяне не остана незабелязано, а от ръководството стартираха преговори за удължаване на договора му с виенчани, който изтича през юни 2023-а година. Треньорът на Рапид II Щефан Куловиц го включи в групата за лагера в Унгария. Конкуренцията там обаче не е никак малка и в автобуса се качиха четирима вратари, които си делят мачовете.

Роденият през 2006-а година в София юношески национал на България получи минути в мача срещу Шайблингкирхен Варт, завършил 2:2. Той влезе след почивката при резултат 2:1 за противника и не пусна топката в мрежата си. Във вчерашната проверка с унгарския Сомбатхей Халадаш българското момче остана на пейката.

Преди лагера Куловиц обяснил на Младенов, че през сезон 2022/2023 ще получава мачове в два отбора - отново при U18 и вече много повече и във втория тим, който се състезава във Втора Лига на Австрия.

Любопитното е, че два пъти Марио Младенов е получавал предложение да смени българското си гражданство с австрийско, но момчето и семейството му категорично са отхвърлили предложението.