Българският нападател на Енерги Котбус Димитър Рангелов премина прегледи на ядрено-магнитен резонанс, след като получи травма в глезена по време на мача с Байерн Мюнхен.

„Задната връзка на глезена ми е доста силно разтегната, което означава, че 10-12 дни няма да съм пълноценен в тренировките и в мачовете на отбора. Надявам се малко по-бързо да се развият нещата, за да мога да взема участие в последния мач с Байер Леверкузен,” сподели голмайсторът за Голлиния.

„За щастие, не е нещо по-лошо, което отначало мислехме. Изкълчването ми изглеждаше много брутално на видео записа, и това е най-малкото зло, което можеше да ми се случи. В първия момент целия ми крак изтръпна, дори си помислих, че съм го счупил. Но след две-три минути усещах всичко, успях да стана, да ходя малко. Мислех, че е скъсана връзка, но за щастие е само разтегната,” с облекчение каза Рангелов.

На въпрос дали ще е готов за важната световна квалификация на България с Ейре, националът добави: „Надявам се дотогава всичко да е отшумяло, защото този мач е доста важен за нас и ще се радвам, ако мога да помогна с нещо на отбора.”

„За нещастие, няма да мога да играя утре срещу Борусия Мьонхенгладбах, мач, който се очертава като решаващ за нас. Но има достатъчно добри момчета, които ще се постараят да направят един добър мач. Аз играх повече мачове, сега те ще имат своя шанс да покажат, че заслужават своето място в отбора,” коментира Рангелов шансовете на Енерги Котбус да се спаси. „Аз се надявам, и да изпаднем, и да не изпаднем, да направя следващата си крачка напред. Чувствам се готов за това. Дали корабът ще потъне или не, ще се реши в последния мач с Байер Леверкузен, в който аз искам да играя.”

„Интерес има от няколко отбора, от две-три различни страни, но засега няма нищо конкретно. Има още време, все още съм тук в Котбус, ще се постарая и в последния мач, ако се възстановя, да дам максимума от себе си и да се боря за клуба. Това ми е работата и трябва да я изпълня докрай,” завърши Митко Рангелов.