Нападателят Димитър Рангелов призна пред Гонг, че целта пред Енерги Котбус не може да бъде друга, освен тимът да не изпадне от Първа Бундеслига.

„Виждате, какви имена отиват в другите клубове. Ние явно нямаме тези финансови ресурси. Да не забравяме, че Енерги е отбор от източната част на Германия. Целта ни не може да е друга, ще се борим, за да останем в лигата”, каза Димитър Рангелов.

Голмайсторът допълни, че е свикнал със странните тренировъчни занимания: „Аз и при Папен карах колело, даже и лодки управлявахме. Наистина треньорът ни е ексцентричен. Изкачихме 800-те стъпала на една ски шанца, като тичахме през цялото време. Това е най-тежката тренировка, която съм правил досега.”

Юношата на Славия не пожела да коментира ситуацията около съотборника му Станислав Ангелов. „Няма да говоря за него, ако той прецени, ще ви каже, какво се случва и как го приема”, сподели бившият младежки национал на България.

„Хубаво е че сме двама българи. Винаги съм имал сънародник в отборите, откакто съм в чужбина. Помагаме си и се подкрепяме. В Енерги има четирима хървати, те също си помагат, това е преимущество в бързата ни адаптация към клуба”, завърши нападателят.