Един от любимците на Сектор Б и „синята” публика Димитър Иванков даде интервю за Гонг, ден след като неговият Бурсаспор победи гранда Галатасарай в турското първенство. Бившият национал призна в изявлението си, че е твърдо решен да напусне турското първенство след края на сезона. Митко кара шеста година в Турция и написа история, печелейки Купата на страната с Кайзериспор и ставайки шампион с Бурсаспор.

- Митко, за пореден път печелиш срещу голям тим в Турция. Водил ли си статистика за кой път печелиш срещу Галатасарай?

- Не, не водя подобна статистика, но този сезон ги победихме и на техния стадион. Определено те не са това, което бяха. Не вървят добре в първенството. Смятам, че абсолютно заслужено спечелихме.

- Продължавате да имате шанс отново да станете шампиони, макар че Трабзонспор води и е убедителен. Смяташ ли, че е по силите на Бурсаспор отново да пише история?

- Определено вървим добре тази година, както и миналата. Трудно ще е, но защо – не. Трябва ни и малко повече късмет. Необходимо е да печелим дербитата. Всичко може да се случи, но реалността е друга.

- Твоят договор с Бурса е до края на сезона. Решили ли сте какво да правите? Говорите ли за нов договор с клуба?

- На този етап не сме говорили за нов договор, но моето желание е да напусна. Мисля, че трудно бих останал тук и другата година. Имам разговори с няколко отбора, така че мисля да сменя малко обстановката. Шест години на едно място са много. Това е моето желание, всичко зависи от преговорите. Засега съм решил твърдо да се махна.

- Тоест, да се махнеш от Турция, защото там си от шест години…

- Да, това ми е желание. Нека мине обаче първо този сезон. Искам да сменя обстановката. Нека да съм жив и здрав, но нека мине сезона и ще говорим конкретно.

- Предполагам, че не липсва интерес?

- Интерес да, но нищо конкретно. Все пак съм и на такава възраст, въпреки че вратарите играят по-дълго. Още веднъж ще кажа, да съм жив и здрав. В момента се чувствам много добре физически. Не се заблуждавам, че на тези години ще има много оферти. Имам разговори с няколко клуба. Мисля, че имам сили да поиграя още една-две години.

- Много ли ти се пази още, как се усещаш? „Сърбят ли те ръцете”, както се казва м преносен смисъл?

- Ако почувствам, че нямам желание да пазя, ще се откажа. Няма да правя нещо, което не ми доставя удоволствие. Не виждам причина, поне на този етап да приключвам с футбола. Разбира се, този момент не е далеч и наближава.

- Ще ти задам един директен въпрос, като за финал…Звучи логично последният отбор на Иванков да е Левски, не мислиш ли?

- Всичко е възможно. За никой не е тайна, че това е отборът на сърцето ми. Бих дал всичко, за да играя в този отбор. На този етап съм играч на Бурса, нека свърши сезонът, тогава всичко е възможно. С голямо удоволствие бих се върнал в Левски. Отборът има много добри млади вратари в този момент.