Националът Димитър Иванков не скри в интервю за Гонг, че иска от лятото да се премести в клуб от Западна Европа, ако разбира се има подходяща оферта.

Вратарят има договор за още една година с тима на Бурсаспор, който се бори за участие в европейските клубни турнири след силната серия в последно време.

„С оглед представянето ни през първата част от сезона, не очаквах да играем така. След треньорската смяна обаче нещата в Бурса потръгнаха. В последните пет мача не ми бяха вкарвали гол, преди изминалия кръг. От 14 кръга имаме само една загуба, което си е показателно. Доста от така наречените грандове в Турция започнаха да се съобразяват с нас”, каза Иванков по телефона от съседна Турция.

„За мен няма значение, че ми спряха серията от мачове без допуснат гол. Важното е, че отборът ми върви по една възходяща линия”, продължи в същия дух сърцатият вратар.

„Факт е, че имам договор за още една година с тима на Бурсаспор. Моето желание е да отида и да поиграя в Европа, ако има добри оферти. Ако това се осъществи и има добра оферта, мисля, че мога да се разбера с ръководството на Бурсаспор. Ако нещата не станат така, както на мен ми се иска, ще си изпълня договора с Бурса, няма никакъв проблем. На този етап няма реална оферта и не бива да се спекулира. Интерес има, но знаете добре, кога се отваря трансферния прозорец в Европа”, завърши интервюто си за Гонг Димитър Иванков.