Полузащитникът Митко Ценовски от няколко седмици е футболист на беларуския Торпедо Жодино, който е средняк в таблицата на първенството. Ценовски е шампион с Локомотив Пловдив през 2004 година, а за последно игра в Спартак Пловдив. Юношата на „черно-белите” от Пловдив вече изигра и първия си официален мач с екипа на Торпедо именно на стадион Борисов, където и евентуалния съперник на Левски БАТЕ Борисов играе своите мачове. Предстоящият мач между Торпедо и БАТЕ обаче е отложен заради двубоя с Андерлехт.

Ето какво още каза специално за Гонг Митко Ценовски.

- Митко, разбрахме, че мачът между теб и БАТЕ Борисов, който трябваше да се играе тази събота, е отложен. Защо?

- Да. По програма тази събота трябваше да играем с БАТЕ, но заради двубоя им с Андерлехт отложиха нашия мач. Сега са първите кръгове от втория полусезон на първенството. Все още няма насрочена нова дата за мача.

- Какво знаеш за този отбор и до колко е силен?

- В момента това е най-добрия отбор. След като разбрах жребия на Левски разпитах и моите съотборници, които казват, че това е един от най-добрите отбори и не случайно е на първо място в класирането. В момента БАТЕ Борисов е в най-добра форма.

- Разбрахме, че вече си играл на стадиона на БАТЕ.

- Когато пристигнах в Беларус се оказа, че нашият стадион в Жодино е в ремонт, той като трябва да изпълнява изисквания на УЕФА. Той ще се ремонтира до 2009 г. и за това играем на стадиона в Борисов, който е на 15 км. от нашия град. Той не е толкова голям 10-12 хиляди. Има осветление и добра настилка. На мачовете в Беларус идват задължително по 3-4 хиляди задължително на мач. Стадионите не са толкова големи и като дойдат толкова зрители се пълнят на половина.

- Какви са отзивите след мача на БАТЕ Борисов с Андерлехт и шансовете за класиране?

- Гледах мача то телевизията. Андерлехт просто нямаха късмет. Като класа бяха по-добрият отбор. Късметът и упоритостта на беларуския футбол надделя. Те дават максимума от себе си. Може да са с по-слаби възможности, дават всичко от себе си, но до последната минута гонят, бягат и играят футбол.

- На какви схеми залагат Андерлехт и БАТЕ? Има ли нещо модернистично или е по-стандартно?

- Схемите се определят от треньорите преди мачовете. В цял свят са подобни. БАТЕ играха по-затворено, на контраатаки. Имат доста пъргави двама нападатели или по-точно казано един типичен нападател и едно крило. Знаят да играят футбол. Андерлехт изтърва много положения. През първото полувреме белгийците превъзхождаха с класа беларусите, но и вратарят, и гредата помогна да не допуснат гол. Пожелавам успех на Левски и мисля, че БАТЕ е преодолим съперник. Знам, че ще се справят с БАТЕ, но трябва да вложат максимално усилие.