Българският вратар Михаил Иванов ще подпише първия си професионален договор с италианския Сиена, научи Гонг. Талантът играе в школата на клуба, а от това лято се присъедини към първия състав.

Мениджър на Иванов е Джери Паломба, който работи от няколко години работи с национала Валери Божинов. Нападателят на Манчестър Сити лично направи връзката между таланта и импресариото.

Михаил Иванов ще парафира официално до края на седмицата и по този начин ще стане едва петият български футболист договорил се с клуб от Серия. Пионер в тази дейност беше Ники Илиев, който игра за Болоня. След него в калчото се пробва звездата Христо Стоичков, който носи екипа на Парма. Красимир Чомаков имаше договор с Лече, но не игра в майсторската група на Италия. Най-забележително се представи Валери Божинов, който направи име в Лече. Божинов защитава цветовете на Фиорентина в Серия А и на Ювентус в Серия Б.

Михаил Александров е роден през 1989 година, а в началото на кариерата си е тренирал в Левски. Преди няколко дни младокът пази в контрола на Сиена срещу Парма.

В състава на „бяло-черните” титулярен вратар е Курчи, който е собственост на Рома. В тима са още гъркът Елефтерополус и финландецът Якола.