Младият български вратар Михаил Иванов чака своя шанс в Серия А. От началото на сезона 20-годишният футболист е трети вратар при тосканците. В две срещи Иванов попадна в групата, но все още мечтае за своя дебютен мач в италианското първенство. За да поддържа добра спортна форма, той пази в дублиращия състав, където е капитан на отбора.

По време на шампионатната среща от младежкото първенство между Сасуоло и Сиена, лесно се вижда защо Михаил носи капитанската лента. Софиянецът командва на висок глас полевите футболисти. Когато някой от тях пропусне, следва дълга тирада на италиански. Това е нормално, Иванов вече повече от пет години е в Италия и защитава цветовете на Сиена.

След края на срещата, Мишо Иванов остава видимо приятно изненадан от наличието на български интерес към него. Както обикновено той не отказва интервю на Гонг:


-Чувствам се идеално, тъй като след една седмица ще съм в София, където е семейството ми, където ме чакат моите родители. За съжаление сега направихме хикс, а трябваше да затворим мача с още един гол. След това те ни изравниха след гол от дузпа. Този отбор не е слаб, защото беше лидер в началото на шампионата. Сега се прибираме и имам още една седмица да тренирам с мъжете. В края на седмицата сигурно ще ме вземат като трети вратар за мача с Палермо. На 21-ви се прибирам в България.

-Доволни ли са треньорите в мъжкия отбор, защото тук е ясно, ти си капитан?

-Да, доколкото знам, а и отзивите са такива. Треньорът на вратарите е доволен, а той ни е третият от началото на сезона. Казва, че показвам качества по време на тренировките и израствам. Той разбира се, не може да ме види на този етап в мач, но това е обяснимо. Старая се, а треньорите са доволни от представянето ми в тренировките.

-Сиена се бори да не изпадне, ще успее ли?

-Трудно ще е, но не е и невъзможно. Важното е да повярваме в нашите възможности. Мисля, че ще успеем. Трябва да се борим до последно, дори до последния мач. Тук се смята, че 40 точки са достатъчни, за да се спасиш от изпадане.

-Какво е впечатлението ти от новия треньор - Алберто Малезани?

-Работи много добре. Дава шанс на младите играчи и ги третира по еднакъв начин с по-опитните. Веднага показа, че е опитен треньор и ще бори до край за оставане в Серия А.

-Дебютът ти в Серия А този сезон ли ще е?

-Зависи, ако се спасим по-рано, би трябвало да е сега. Не искам да се надявам на контузия на другите или жълти и червени картони, защото това не е хубаво. Надявам се да имам късмет и да вляза в игра.

-Звучи малко гадно, но няма ли за теб да бъде по-добре Сиена да отпадне и да започнеш да пазиш в Серия Б? Няма ли да е една възможност?

-Зависи, зависи. Трябва да се видят всички планове на клуба, ако изпадне. Дали ще разчита на мен, като първи избор на вратарския пост. Какъв отбор ще направят догодина? Аз искам да играя, няма значение, дали ще е в А или Б група. Има разлика, но мисля, че ако играя в Серия Б цяла година, ще е страхотно.

-Може ли да те преотстъпят през зимата?

-Нямам никаква идея, но тук разчитат на мен. Най-вече при младежите. Ръководството на Сиена каза, че няма да мърдам от тук, защото искат да се развивам при тях. Да тренирам със Сиена. Разбира се, не се знае какво може да стане. Засега съм в Сиена, разчитат на мен.