Само два кръга след началото на новия сезон в Бундеслигата Борусия Дортмунд вече е в криза. Нула точки, 2:7 голова разлика, последно място в класирането, това е равносметката за старши треньора Томас Дол. Наставникът има решение на проблема си: „Петрич отива в атака, на негово място се появява нов номер 10 – така може и да стане”, каза Дол пред германския таблоид „Билд”.

Бившият треньор на Хамбургер иска нови плеймейкъри в своя състав, което може да се окаже и „зелена светлина” за българския футболист на клуба Михаил Александров. Юношата на ЦСКА ще се състезава за дублиращия тим на „жълто-черните”, който играе в третата дивизия на страната. Тъй като отборът на Дол обаче тръгна зле в Бундеслигата, ръководството може да предприеме обновяване на първия тим и освежаване с по-млади играчи.

Остават само девет дни до края на трансферния прозорец, големите звезди вече са продадени, така че Борусия трябва да се задоволи с играч от втория отбор и юношеската школа, коментира „Билд”.

Още по-добър знак за дебюта на Александров в Бундеслигата е трансферът на Еби Смоларек. Полякът играе като нападател, но често е използван и на позицията на българския талант – в дясната част на халфовата линия. Расинг Сантандер закупи 26-годишния полузащитник за 4 милиона евро и по този начин Смоларек освободи мястото си за Александров.