Футболистът на Борусия Дортмунд Михаил Александров заяви, че ще опита да направи всичко възможно, за да покаже на старши треньора на клуба Томас Дол, че има място в първия тим. Отборът от днес е в испанския курорт Марбея, а младият талант се подготвя с основните играчи на тима. Юношата на ЦСКА разкри, че феновете на клуба вече го разпознават, още повече, че раздава вече по около 100 автографа след всяка тренировка.

„Днес направихме първа тренировка, ще изиграем две контроли. Дано да ги спечелим, за да придобием по-голямо самочувствие. Надавам се да взема участие в тях, но времето ще покаже”, сподели Мишо Александров, който сподели, че все още не е напреднал много с немския език, но за сметка на това разчита повече на английския.

„Целите ни сега са да играем мач за мач и да печелим колко се може повече точки, но се вижда, че срещу силните отбори играем по много по различен начин, но не знам това на какво се дължи. Не съм бил в игра, но се надявам да се представим по-добре. Аз не съжалявам за нищо, в момента съм в Борусия, чувствам се много добре и не мисля, какво би се случило, ако бях преминал в Ливърпул”, сподели още от Испания Александров.

Младият играч сподели, че е имал травма и не е взел участие в последните мачове на втория отбор на тима: „Претърпях контузия и ме нямаше на терена около 5-6 седмици и не съм в оптимална форма сега. Вече нямам проблеми, защото тя отшумя още през декември месец. Но сега си пожелавам да се включа в първия състав.”

Запитан за своите съотборници Александров сподели: „Те могат да се нарекат звезди само защото са изиграли много мачове в Бундеслигата, но не и заради начина, по който се държат с нас. Не очаквах дори да са толкова гостоприемни, но ми помагат доста.”

„Общо взето от Германия поддържам връзка с Наско Курдов, но съм се чувал и с Ники Михайлов, който е в Холандия. Що се отнася до феновете, те са невероятни. Чакат на палатки за билети, когато ни предстоят мачове с големи отбори. Публиката е страхотна. Най-добрата, която съм виждал. На всяка тренировка трябва да се подпиша на поне стотина фланелки, така че смятам, че вече са ме опознали”, каза още Мишо Александров пред Гонг.