Футболният агент Мирчо Димитров защити Георги Миланов, за когото се изказа Стойчо Стоилов. Последният обясни, че националът, който е собственост на ЦСКА Москва, а в момента играе под наем в Швейцария, има „психологически проблем“. Стоилов направи изказването си пред руско издание, а Димитров отговори пред Гонг по следния начин:

„Разговарях с футболиста и той ме помоли да кажа нещо за негово оправдание, защото и двамата се чувстваме обидени. Не е нормално Стойчо Стоилов да говори, че Георги Миланов е психически разстроен. Изглежда, че той малко се интересува от футболист, който е излязъл от клуба, в който работи. В последните години видяхме, че той прави само скандали, видяхте докъде доведе Литекс. Това беше отличен клуб, с отличен президент. Явно Стоилов не следи футбола, защото не знае, че Миланов игра в почти 90 % от мачове в Шампионската лига. Отиде и започна да играе в Грасхопър. Той е в Швейцария по наше желание. Георги Миланов е един от най-талантливите футболисти в това поколение и ние решихме по ред причини, че е по-добре да отиде в Швейцария. Не може един от най-добрите футболисти на България да бъде обиждан по такъв начин от ръководител на клуба, в който е израснал. Той петни името и на футболиста, а и на отбора Литекс. Този човек е нещо, благодарение на Литекс и не му отива да говори така. Ако го нямаше Литекс, Стойчо Стоилов щеше да продава семки на стадиона“, бяха първите думи на импресариото.

„Аз съм агент на Георги Миланов, момчето ми вярва и работим заедно. Аз му направих трансфера в Русия. Две години игра в Шампионска лига. Приет е добре от треньорското ръководство и от ръководството на клуба. Нямат никакви забележки към него, той винаги е бил основен футболист. Достатъчно е да му се види коефициентът. Много е долно и грозно да се каже, че футболистът има психологически проблеми. Стоилов няма право да говори по негов адрес. Той обижда футболист на чужд отбор, той няма нищо общо с него. Това е много тежка обида върху футболиста“, завърши Димитров.