Нови два гола на българския нападател Милчо Ангелов стигнаха само за точка на ФК Брашов, който завърши 2:2 на собствен терен срещу Конкордия (Кяжна) в среща от румънската Лига 2. С днешните си два гола юношата на Черноморец (Бургас) вече има 15 попадения през сезона и излиза на 2-о място в цялата дивизия.

ФК Брашов поведе с 2:0, след като българският таран вкара две дузпи – в 7-ата и в 26-ата минута. Първата си я спечели сам, след като беше подсечен около границата на малкото наказателно поле. Втората дузпа стана след пробив на Чика-Роша от ляво, спрян с фаул веднага след наказателната линия. И в двата случая Ангелов вкара по един и същи начин – с десния крак до гредата.

Гостите от предградието на Букурещ също получиха дузпа в 34-ата минута, реализирана от Медиоп Ндиайе, а в 4-ата минута на добавеното време ветеранът и бивш национал Габриел Тамаш изравни за 2:2.

След този резултат ФК Брашов е на 1-о място в група В на плейаут-групата 7-20 място с 41 точки, а Конкордия (Кяжна) е след тях с 39. ФК Брашов завърши на 7-о място в редовния сезон и пропусна шанса да се бори за промоция в Лига 1, а сега играе в потока за оставане.

Плановете на ръководството на ФК Брашов обаче cа сериозни и обявени от президента на клуба Марин Митран след мача: "Целта за следващия сезон е ясна – промоция в елита. Договорихме се с треньора Дан Алекса за нов договор. Сега започваме да говорим с основните ни футболисти".

Един от футболистите с изтичащ договор е и българският топ-реализатор на тима Милчо Ангелов.

Автор: Атанас Василев/БТА