Българският нападател Mилчо Ангелов започна контролите с гол за румънския си отбор ФК Брашов в мача с Униря (Слобозия). Срещата, която се игра на базата в Търлунгени, завърши при равенство 1:1.

Бившият нападател на Славия и ЦСКА откри резултата в 20-ата минута след изпълнение на двоен удар в наказателното поле. Съдията прецени, че вратарят на Униря (Слобозия) е играл умишлено с ръка при върната топка от съотборник с крак. Триковото изпълнение намери българина на 10-ия метър и той с мощен удар я прати в мрежата. Веднага след изпълнението на началния удар обаче Бърбулеску изравни след грешка на крайната защита и оформи крайния резултат.

Ангелов, който получи малко по-дълга почивка заради огромния си принос за оцеляването на тима във Втора лига, се присъедини в понеделник и до момента е на пет тренировки. Въпреки това той получи титулярно място и остана на терена 60 минути, като физически не беше никак изостанал от другите си съотборници. Той се присъедини на полусезона към Брашов, вкара 7 гола, в това число и един в решаващия плейоф за оцеляване с Политехника (Яш).

Утре Брашов играе още една контролна среща – този път третодивизионния Олимпик (Рашнов). Милчо Ангелов и останалите от титулярния състав ще влязат в 60-ата минута, за да оформят 90 минути натоварване за два дни.