Бившият нападател на Черноморец Бургас, Славия, Литекс и ЦСКА Милчо Ангелов вкара три гола за Корона (Брашов) за крайното 6:1 над Астра (Гюргево) в 7-ия етап от втората фаза на първенството на Румъния в Лига 2. Бургазлията игра само едно полувреме, тъй като треньорът Калин Молдован реши да запази основните си играчи за решаващия плейоф за оцеляване във втора дивизия. Другите двама на почивката, които излязоха, бяха защитниците Фустар и Василе Константин.

Ангелов демонстрира невероятно желание за игра и откри резултата в 7-ата минута с глава, след което направи 2:0 в 21-ата с удар от десетина метра с левия крак. Третото му попадение дойде в 32-ата, увеличавайки преднината на своите на 4:0. Полувремето завърши 5:0 с точни изстрели на Василе Константин и Александру Негрян. След почивката двата отбора си размениха по едно попадение.

Гостите от Астра (Гюргево) дойдоха действително като фалирал отбор във всяко отношение и нормално завършват на последното място с минус 1 точка заради финансови неуредици.

С днешния хеттрик Милчо Ангелов има вече 6 гола през пролетта за Брашов. Отборът му сега ще трябва да играе плейоф за оставане във втора дивизия в два мача срещу ССУ Поли Тимишоара, като срещите са на 14-и и 21-и май.