Българският национал Георги Миланов записа пълни 90 минути за своя Грасхопър в сблъсъка срещу втория в класирането Йънг Бойс, но не можа да се поздрави с победа. Дербито от 31-ия кръг на швейцарското първенство завърши с успех 2:1 за „жълто-черните“, които само увеличиха преднината си пред тима на Миланов, който е трети.

Ключови за развитието на срещата се оказаха минутките в края на първото полувреме, когато гостите от Йънг Бойс вкараха бързи два гола. В 42-ата Гийом Оаро асистира по чудесен начин за Йорик Раве и последният попари „скакалците“. Само две минути по-късно Леонардо Бертоне се оказа най-съобразителен и покачи до 2:0.

След паузата Грасхопър направи опит да за обрат. В 54-ата минута Мунас Джебур намали изоставането на домакините, ала това беше всичко, до което те се добраха.

Грасхопър остава трети с 46 точки, докато Йънг Бойс е далеч напред с 60. Четвъртият Сион (44 т.) може да изпревари тима на Миланов, ако надиграе лидера Базел тази вечер. Базел от своя страна се нуждае от победа, за да си гарантира предсрочното спечелване на титлата, тъй като е водач със 73 точки.