Българският вратар Николай Михайлов и неговият Твенте се класираха на четвъртфинал в турнира за Купата на Холандия. Родният национал бе титуляр и игра цял мач за своя тим при победата над Хелмонд Спорт с 3:0.

Втородивизионният Хелмонд не бе много тежък опонент, но и в редките случаи, в които поглеждаше към вратата на Михайлов, българският страж се справяше добре и запази вратата си суха. В мразовитата холандска вечер, Твенте също губеше концентрация на моменти, но все пак успя да реализира три попадения. Първото падна в 36-та минута, и бе дело на Люк Де Йонг. Домакините намериха успокоение чак в 80-та минута, когато стигнаха и до втори гол. Негов автор стана костариканският талант Брайън Руис. Три минути по-късно Хелмонд улесни задачата на Твенте и приключи всичко, след червения картон на Велдмат, а в 90-та бе оформено и крайното 3:0, с втори гол на Де Йонг.

Луис Суарес реализира шест гола за Аякс, а тимът от Амстердам се наложи с 14:1 като гост на аматьорския Вецеп-Хатемерброк. По две попадения отбелязаха Пантелич, Асайти и Кенеди Бакирчиоглу. Имаше и гол на Де Зеуув, както и автогол, за крайния огромен резултат, в който Стел вкара единственото попадение за домакините.

На четвъртфинал продължава още НЕК Ниймеген, след победа над Грьонинген с 2:0 като гост.

По-рано място напред си осигуриха Го Ахед Игълс, Спарта Ротердам, Фейенорд. Вторият отбор на Де Граафшап играе в момента продължения с НАС Бреда, а мачът Хееренвеен-ПСВ бе отложен за 16 януари.