Вратарят на Твенте Ники Михайлов не скри задоволството си от подписания днес договор с холандския тим. Националът на България не пропусна да благодари на близките си, които са го подкрепяли през годините. „Благодарен съм и искам да поздравя баща ми и дядо ми. Те винаги са били до мен. Радвам се, че бих баща ми по трансферна сума. Горд съм от този факт. Това ме мотивира, а не ме натоварва. Естествено хората дават много пари за мен и ще очакват да се представям добре. Ако досега съм бил отговорен, трябва да стана три пъти повече. За мен това доверие значи нещо много голямо”, призна пред Гонг и Дарик радио младият вратар.

„Радвам се, че нещата се получиха. Не исках да сменям отбора. Имаше сериозен интерес, а и конкретна оферта от ПСВ Айндховен. Свикнал съм с отбора и треньорския щаб. Радвам се, че Ливърпул и Твенте се разбраха. Доволен съм от моите лични условия. Доволен съм, че лично Рафаел Бенитес е поискал да има възможността да ме откупи за по-нормална сума след време. Ливърпул все пак ще вземе доста добри пари за мен. Не искам обаче да наблягам на тези неща”, продължи Ники Михайлов.

Вратарят допълни, че вече почти е възстановен от травмата си и очаква скоро отново да е на разположение за Стив МакЛарън. Това, което се случи днес е достатъчно красноречиво. Явно ще разчитат на мен. Аз съм горд, че се конкурирам с такъв вратар като Сандер Бошкер. Преди два мача той постави рекорд за играча с най-много мачове в историята на холандското първенство, което значи много. Той е лице на клуба и града. Сега очакват от мен да съм неговият наследник. Горд съм и заради това”, продължи развълнуваният Ники Михайлов.

Той не пропусна да каже, че е доволен от факта, че и бившият му клуб Левски ще вземе известна сума от тази сделка.

„Не бях напрегнат преди да подпиша, но е хубаво човек да знае, какво се случва. Имаше голям интерес към мен от други отбори, но предпочитах да остана. Доволен съм, че Твенте остана най-настоятелен. Не мога да не съм щастлив, че двата най-добри отбора в Холандия се бориха за мен”, каза още пред Гонг Ники Михайлов.

„Не искам да мисля за след три години. Радвам се, че сега подписах с Твенте. Сега мисля само за този отбор. Трябва да почна да играя. Добре е, че Ливърпул си е оставил вратичка да ме купи след време, но това ще го мисля, когато му дойде времето”, допълни вратарят на България и Твенте.

„Още не съм се чул с баща ми. Като приключим интервюто ще му се обадя. Той беше в течение на нещата, но не знае, че сме приключили”, завърши Ники Михайлов, който стана най-скъпият вратар в историята на българския футбол.