„Много съм доволен, тази година беше още по-добра за Твенте от миналата. Радвам се, че и аз изиграх седем-осем мача за първенство и Шампионска лига. В първенството завършихме на второ място, което си е голям успех за тим като нашия. Все пак зад нас са грандове, като ПСВ, Аякс и Фейенорд. Това си е подвиг, а ще играем и финал за купата, което също си е една голяма възможност за нас. Играем добре, защо да не спечелим купата. Все още не е ясно кой ще пази срещу Херенвеен, но не вярвам Бошкер да пропусне този мач. Все пак е на 38 и това може да му е последния шанс, за да пази в такъв двубой. Ще бъде страхотен спомен за него. Най-важното е отборът да спечели купата на Холандия”, коментира пред Гонг Николай Михайлов.

„Лъчо Танев се е разбрал със Стив МакЛарън да се видят следващата седмица, за да говорят за моето бъдеще в Твенте. После ще пътува и до Ливърпул, защото те ми държат правата. Интерес има и от други четири-пет отбора, но сме се разбрали да не споменаваме имената им. Мисля си, че най-правилният вариант ще е да остана в Твенте. Бошкер е на години и често се контузва, така шансовете ми да бъда титуляр са доста големи. Вече свикнах с начина на живот, начина на тренировка, с треньорите и съотборниците. Убеден съм, че догодина ще пазя много по-редовно”, продължи талантливият вратар на Твенте.

„Аз нямам думата ако от Ливърпул кажат да се връщам, защото те ми държат правата. Няма да имам никакъв избор. Винаги има вариант да се върна. Знам, че гонят един от вратарите, а от друг не са доволни. И преди съм казвал, че можеше да се върна още през лятото. Няма да бъда щастлив, ако пазя по три мача на година, ако ще да е в Ливърпул. Пепе Рейна е един от най-добрите в Европа и иска да играе във всяка среща. Там ще е трудно да пазя, а така се развивам по-бързо. В Твенте се чувствам доста силен. Тимът е силен, ще играем Шампионска лига, ще играем в УЕФА, добре е като за двайсет годишен вратар”, отбеляза синът на Борислав Михайлов.

„Отношенията ми с МакЛарън са отлични. Когато дойде, знаеше, че съм от Ливърпул и винаги се е държал специално с мен. Не вярвам да отиде в Аякс, защото тук му е добре, а и отборът се развива. Той разчита на мен, когато се наложи пазя и гледам да дам най-доброто от себе си”, допълни Михайлов-младши.

„Искам само да бъда жив и здрав. Не виждам толкова млад вратар да пази на отбор с амбиции в Европа. Радвам се, че пазих и се развивах през тази година. Най-важното беше да не стоя на едно място, а треньорите са много доволни от мен. Радвам се, че получих и повиквателна за националния отбор. Винаги съм казвал, че Гошо Петков и Иванков са най-добрите. След тях обаче ще дойде ред на младите. Станимир Стоилов разчита на млади играчи. Знам, че ако започна да пазя редовно в клуб от калибъра на Твенте, скоро ще дойде и моят момент в националния. Не бързам за никъде”, сподели част от амбициите си вратарят, който спечели сребърен медал в Холандия.

„Не мога да коментирам за кой от националните отбори ще ме повикат. Знам, че Гошо е контузен и в последния мач на Левски срещу ЦСКА пази Божката Митрев. Не знам дали Петков ще се оправи. Където ме повикат, там ще отида и ще дам всичко от себе си, както винаги. Мачовете за България са важни”, каза още Ники Михайлов в интервюто си за Гонг и предаването „Голлиния”.

Николай не скри, че баща му, Боби Михайлов, е изключително щастлив от развитието му. „Девизът ми е, че няма невъзможни неща. Защо догодина Твенте да не стане шампион”, завърши капитанът на младежите ни.