Българският нападател Илиян Мицански продължава силното си представяне във Втора Бундеслига, след като вкара едно от попаденията при равенството 3:3 на своя ФСВ Франкфурт с гостуващия Санкт Паули в среща от 29-ия кръг. Отборът на българина игра повече от 50 минути с човек по-малко.

Срещата започна отлично за домакините, които откриха резултата още в 6-ата минута с попадение на Марсел Гаус. В 18-ата Франкфурт увеличи на 2:0, като точен бе Михаел Гьорлиц, а само 2 по-късно Мицански направи преднината на своя тим класическа.

Гостите обаче върнаха бързо едно попадение в 23-ата минута чрез Мариус Еберс, а в 39-ата Франкфурт остана с 10 души на терена, след като централният бранител Бьорн Шлике фаулира в наказателното поле Денис Наки на гостите, който се откъсваше сам срещу вратаря и реферът го изгони с директен червен картон. Макс Крузе бе безгрешен от бялата точка и намали за 3:2.

Още не бе изминала и минута игра след почивката, когато Санкт Паули изравниха с гол на Фин Бартелс. Това принуди треньорът на Франкфурт да предприеме дефанзивни смени, като Мицански бе един от играчите, които напуснаха терена.

Със спечелената точка ФСВ Франкфурт събра 30 точки и остава на 14-о място. Санкт Паули са 4-и с 53 точки.