Илиян Мицански вкара два гола за своя Карлсруе, който завърши 3:3 като домакин на бившия отбор на българина ФСФ Франкфурт в мач от 18-тия кръг на Втора Бундеслига.

Едва за четвърти път от началото на сезона Мицански започна мача като титуляр, но оправда доверието като бе сред най-активните за своя отбор и реализира два от трите гола. Карлсруе обаче може много да съжалява, тъй като водеше с 3:0 и позволи на своя съперник да реализира три гола в последните 25 минути.

Резултатът бе открит в 8-та минута, когато Мицански стана автор на втория си гол от началото на сезона. След грешка в отбраната на тима от Франкфурт, Торес навлезе перфектно отдясно в наказателното поле и подаде отлично на втора греда, където Мицански засече топката и я прати във вратата. Голът определено бе комичен, тъй като топката се удари в гърдите на нападателя, след което рикошира в лицето му, за да попадне в мрежата.

Карлсруе продължи да играе по-добре, а Мицански бе сред най-активните на терена. В 28-та минута българинът подаде отдясно към Торес, който елегантно прехвърли вратаря Кланд, за да предостави топката на Хенингс, за когото не бе трудно да вкара в опразнената врата.

Само 4 минути по-късно сякаш ситуацията се повтори почти изцяло като този път голмайстор отново бе Мицански. Торес се отчете с трета асистенция като центрира към българина, който без проблеми с глава реализира втория си гол в мача. В радостта след попадението, Мицански свали фланелката си, а това му струваше жълт картон.

Изглеждаше, че Карлсруе няма да има проблеми със спечелването на трите точки, но обратът започна в 65-та минута, когато Зафер Йелен бе точен от пряк свободен удар.

5 минути по-късно Мицански бе заменен от Коен ван дер Бийзен, а българинът напусна терена под бурни ръкопляскания.

В негово отсъствие обаче шокиращо Карлсруе изпусна сигурната победа. В 83-та минута Едмон Каплани бе точен от дузпа, а 4 минути по-късно Йелен вкара втория си гол в мача, с който оформи крайното 3:3.

В класирането Карлсруе е на четвърто място с 28 точки, колкото има и третият Кайзерслаутерн. Битката за челните места изглежда ще бъде ожесточена, тъй като отборите от 3-то до предпоследното 17-то място са само в рамките на 8 точки.