Германският втородивизионен ФСФ Франкфурт привлече под наем до края на сезона българския нападател Илиян Мицански от елитния Кайзерслаутерн, съобщи официалният сайт на клуба. 26-годишният Мицански ще се присъедини към подготовката на новия си отбор в испанския курорт Майорка утре сутринта.

„Искам да помогна на Франкфурт в борбата за оставане във Втора Бундеслига. Надявам се да бъда полезен с голове и с асистенции и отборът да постигне целта си. За мен е важно да играя и да покажа, че имам качества“, заяви българинът.

Старши треньорът на Франкфурт Бено Мьолман пък сподели: „Илиян Мицански е интелигентен и бърз футболист, който може да вкарва голове и го е доказал по впечатляващ начин. Мисля, че той бързо ще се приспособи към нашия отбор.“

Мицански не изигра нито една минута през есента за Кайзерслаутерн. Той не влиза в сметките на старши треньора Марко Курц и остана извън групата за лагера на тима от Бундеслигата в Испания по рано този месец.

Франкфурт е 16-и във втора Бундеслига. Интерес към българина имаше от Полша от Шльонск и от бившия му клуб Лех (Познан), но той предпочете да остане в Германия. Мицански има договор с Кайзерслаутерн до 30 юли 2014 година.