Илиян Мицански донесе втора поредна победа на своя полски тим Заглебие Любин, който се бори за промоция в елитната дивизия. Българският голмайстор отново се разписа и с неговото попадение Заглебие победи Катовице с 1:0. Със спечелените три точки, тимът от Любин вече е на трето място, което му дава право догодина да се завърне в Екстракласа.

Също както през уикенда, когато Мицански вкара и двата гола за успеха на Заглебие с 2:0 над Турек, и днес той бе ключовата фигура за спечелването на така важната победа. Отборът на българина бе в сериозна криза в началото на пролетта, когато той все още се възстановяваше от травма, но сега нападателят навлиза във форма и това се отразява и на резултатите на тима.

Илиян Мицански вкара попадението в 43-та минута, като бе титуляр за Заглебие и игра до 90-та минута. Той си спечели и единствения жълт картон за Любин в срещата.

В момента Заглебие е с 48 точки, на пет зад лидерите Жниж Пружков и Видзев Лодз. Но петите на Мицански и компания пък да Биелско Бяла с 47 точки и издънилия се снощи у дома тима на Корона Киелце с 46.

В следващия кръг Заглебие има тежко гостуване на водача в класирането Пружков.