Превърналият се в голова машина в полското първенство Илиян Мицански даде специално интервю за Гонг след поредното си попадение за Заглебие Любин в пред последния кръг на полския шампионат. Нападателя от Благоевград има на сметката си 14 попадения през този сезон, но те не се оказаха достатъчни, за да попадне в националния отбор на България.

„Бях убеден този път, че ще попадна сред избраниците на Станимир Стоилов, но явно трябва да вкарвам по 30-40 гола за да получа покана. Явно хората си мислят, че в Полша много лесно се вкарват голове, но ги уверявам, че не е така. Нямам никакъв контакт с хората от БФС, никой не ме е търсил”, заяви Мицански.

„Нормално е да има интерес към мен след сезона, който направих и вкараните голове. Има запитване от първите отбори в Полша Лех и Легия. Моят отбор също иска да ме задържи, има интерес от Франция и Германия. Крачка на зад ще е за мен, ако се върна в България. Преди година имаше спекулации, че мога да отида в Левски или ЦСКА, но това за мен не беше сериозно. На този етап е важно да съм здрав, да завърша сезона добре, а пък после ще му мисля”, каза още българският нападател.

Отборът на Мицански гостува в последния кръг на Лех Познан като мачът е от изключителна важност за първото място в шампионата. „Имаме сили да направим нещо и да дадем титлата на Висла. Билетите за двубоят вече са разпродадени очакваме около 20 хиляди да ги подкрепят. Ще дам индивидуални премии на защитниците, за да опазят Левандовски, с който спорим за приза Голмайстор на шампионата. На този етап той е с три гола пред мен, но във футбола всичко се случва. Защо да не вкарам хеттрик, въпреки че ми се струва много трудно точно срещу Лех”, завърши Мицански.