Илиян Мицански и неговият Заглебие Любин отпаднаха от турнира за Купата на Полша. Втородивизионният тим стигна до четвъртфиналите, но в този етап претърпя две загуби от елитния Рух Хоржов и няма да продължи напред. Днес на реванша в Любин, Заглебие отстъпи с 1:2, след като в първата среща падна с разгромното 1:5.

Пролетта започна ужасяващо за отбора на Илиян Мицански, който досега има само една победа от шест срещи. Българският нападател не игра в няколко от тези мачове, тъй като се възстановяваше от контузия, но постепенно се завръща на терена. Днес Мицански бе титуляр за Заглебие и остана на терена 61 минути, като пред него се откриха няколко добри положения. Родният голмайстор обаче през по-голяма част от времето бе изолиран сам пред наказателното поле на Рух, и топките трудно стигаха до него.

Сега Заглебие може да се съсредоточи върху изявите си във втора полка лига, където целта е промоция в елита от следващия сезон. След загубите от старта на пролетния сезон, тимът от Любин вече изостава на пет точки от Зниж Пружков и Видзев Лодз. Илиян Мицански обаче продължава да е лидер след голмайсторите във втория ешелон.