Българският национал Илиян Мицански дебютира с гол и греда за новия си отбор Инголщад, който обаче загуби с 1:3 като домакин на Падерборн в мач от 21-вия кръг на Втора Бундеслига.

Мицански премина в Инголщад под наем до края на сезона от Кайзерслаутерн и бе на разположение още преди седмица, когато обаче остана на резервната скамейка. Днес старши треньорът Томас Орал заложи на Мицански в титулярния си състав и българинът се отблагодари с добра игра и гол, което все пак не бе достатъчно за добър резултат.

Мачът започна добре за домакините, но гостите бяха тези, които откриха резултата в 27-а минута чрез Елиас Качунга, който реализира след добро подаване на Махир Шаглик.

В добавеното време Мицански, който бе сред най-активните за своя отбор през първата част, бе много близо до красиво попадение, но удари греда. Голаджията видя, че вратарят на гостите Даниел Люк е излязъл доста пред своята врата и с техничен удар от 20 метра прехвърли стража, но за негово нещастие топката се удари в напречната греда.

След почивката Инголщад увеличи натиска си и заслужено стигна до изравняване, дошло след първия гол за отбора на Илиян Мицански. Българинът остави Люк без шанс за намеса след чудесно воле от 9 метра.

Малко след това обаче домакините останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Каиуби, а това доведе и до изваждането от игра на Мицански, на чието място в 81-а миута влезе Марвин Матип.

С човек по-малко обаче Инголщад не издържа и допусна втори гол, дело на Томас Бертелс в 84-а минута. Веднага след това Щефан Лайтл получи директен червен картон и така домакините трябваше да доиграят мача с 9 души, а това доведе и до трети гол за Падерборн – на Албан Меха в 87-а минута.

В класирането Инголщад е на 10-о място с 29 точки, следван плътно именно от Падерборн с 26.