„Българският” Металург Донецк измъкна равенство 1:1 от лидера в украинския шампионат Динамо Киев в среща от 21-я кръг. Велизар Димитров игра цял мач, Чавдар Янков се появи на почивката, а Зе Соарес – в 63-та минута.

Загубените точки в Донецк не попречиха на Динамо да остане на върха, но тимът от столицата вече е само на точка пред Шахтьор със своите 50. Металург пък се изравни на шестото място с Карпатия Лвов, като двата състава имат по 31 точки, но тимът от Лвов е с мач по-малко.

Резултатът откри Артьом Милевски още в 12-та минута, но след здрава битка през второто полувреме Металург изкопчи точка, като точен за равенството бе Мхитарян в 81-та минута.

Металург като цяло имаше превъзходство в срещата, и дори победа за „българския” тим нямаше да е нелогична, но повечето удари към вратата и честите корнери покрай вратата на Динамо не доведоха до повече попадения, които да зарадват още 4200 фена на стадиона в Донецк.

В 83-та минута страхотно взаимодействие между Димитров и Чавдар Янков завърши с удар на последния, но вратарят на Динамо се хвърли самоотвержено и спаси иначе много точния шут, който можеше да донесе успеха на Металург.