Старши треньорът на Селтик Нийл Ленън заяви, че е бил очарован да види Стилиян Петров в добро настроение. Специалистът посети бившия си съотборник в болницата в Лондон по-рано тази седмица. Българският полузащитник започна лечение от остра левкемия, а Нийл Ленън подкрепи лично капитана на Астън Вила.

Въпреки че преди две седмици футболната общественост бе шокирана от новината за Стилиян Петров, треньорът на Селтик изглежда оптимист след визитата си.

„Стилиян е добре. Той беше много позитивно настроен и хората се грижат за него, за това, което му предстои. Стилиян е в добри ръце. Професор Линч е може би най-добрият в тази област “, сподели треньорът на Селтик, който уточни, че се надява добрите новини да дойдат по-скоро.

Нийл Ленън си спомня, че е бил шокиран от новината за българина. Той разкри, че клубният лекар на Селтик му е съобщил за случилото се: „За малко да се разплачем, но след като видяхме Стан и говорихме с него, усетихме неговия дух и позитивизъм, и се овладяхме.“

„Говорихме за Вила и Селтик. Припомнихме си годините, в които бяхме под ръководството на Мартин О'Нийл и беше забавно. Изживяхме много специални моменти заедно. Той беше част от един много специален отбор, който влезе в историята, преди да отиде и да направи страхотна кариера във Вила. Ние сме много горди с него“, сподели още специалистът.