Мениджърът на Майнц Кристиан Хайдел даде обширно интервю пред клубната телевизия от подготвителния лагер на отбора в Марбея. В него Хайдел логично бе разпитан и за новото попълнение на тима Тодор Неделев.

Хайдел сподели, че българинът е привлечен, защото е „страхотен футболист“. Той все пак призна, че бившата звезда на Ботев се нуждае от време за адаптация, защото попада в напълно нов свят. Босът на клуба обаче не очаква моментални резултати от Неделев, а напротив – обяви, че българският национал ще получи необходимото време за приспособяване.

На въпрос, какво смята за трансфера на „най-талантливия български футболист“, Хайдел отговори: „Това трябва да е така. Не познаваме всички българи, за да го оценим така. Купихме го, защото го наблюдавахме дълго време. Той е без съмнение страхотен футболист, но идва в напълно нов свят. Тренира както никога не е тренирал, има проблеми с езика, още не може да говори езика. Много е трудно за 6 месеца да научиш немски. Той владее футболния немски, включва се добре, но трябва да дадем време на момчето.“

„Това е трансфер, който не е направен затова в първия мач с Щутгарт да вкара 6 гола. Нямам нищо против, но не е такава нагласата. Имаме 4 години и половина договор, ще го оставим да се развива на спокойствие“, допълни Хайдел.