Мениджърът на Фулъм Рене Мойленстийн за пореден път се изказа ласкаво по адрес на българския нападател на тима Димитър Бербатов. Специалистът отдаде нужното уважение към бившия играч на Манчестър Юнайтед, като го определи като „ключов“ за тима.

Припомняме, че слуховете за трансфер на родния талант през януари следващата година са все по-настоятелни. Една част от информациите, пращат Бербо в турския Трабзонспор, а според други, ще се изявява в Арсенал или в бившия си Тотнъм.

„С Бербатов се познаваме от години. Работили сме заедно в Юнайтед и аз знам неговите качества. Аз нямам намерение да заставам на ничий път, ако някой е решил да заминава“, започна Мойленстийн.

„С Бербо имахме един много откровен разговор преди мачовете с Тотнъм и с Астън Вила, където той ми засвидетелства, че ще се раздава за клуба. Така и стори. С оглед нивото и класата му, за никого не е тайна, че той има ключово значение за нас“, каза още специалистът.

„Остават ни още 4 мача, в които се надявам Бербо да е на същото ниво. След това ще видим какво ще се случи“, обясни мениджърът.

Припомняме, че от началото на сезона Бербо има само два гола във Висшата лига, но последните му изяви в шампионата му донесоха серия от суперлативи. Нападателят бе определен за играч на 15-я кръг и попадна в идеалния отбор на кръга.