Мениджърът на Болтън - Оуен Койл, изрази задоволството си от привличането на Мартин Петров и Роби Блейк. Българският полузащитник се договори с клуба от Висшата лига на Англия миналата седмица, след като беше освободен от Манчестър Сити. Контрактът на българина с Болтън е за два сезона.

"Той е футболист, на когото се възхищавах от много време. Петров е играч от класа и е страхотно да го привлечем в отбора", коментира Койл.

"Той е един от най-добрите футболисти, които можем да привлечем със свободен трансфер. Ако се бяхме опитали да го купим миналата година, щяхме да платим 4-5 милиона лири. Мартин Петров игра в Манчестър Сити през последните години, а този отбор се бори за участие в Шампионската лига. Това показва на какво ниво е играл. Освен това има прекрасна визитка като бивш футболист на Атлетико (Мадрид) и Волфсбург. Може да играе отляво или отдясно, както и зад нападателя и може да бъде използван на различни позиции. Той е интересен играч, може да създава голови положения и да вкарва попадения", каза още Койл.

Мартин Петров прекара три сезона в Сити, вкарвайки 12 гола в 66 мача. Контузии в коляното го извадиха от игра за големи периоди през последните две години. 31-годишният Петров има 77 мача за националния отбор на България, в които е реализирал 19 попадения. 34-годишният Роби Блейк пък подписа договор за една година с Болтън. Той беше освободен от Бърнли, където също игра под ръководството на Оуен Койл. "Блейк е опитен играч и много ще помогне на отбора. Ще имаме невероятно момче в съблекалнята и още един нападател в състава. Работих с него две години и съм доволен от това. Знам, че много клубове искаха да го имат", завърши Оуен Койл.