Българският национал Станислав Манолев получи неприятна контузия по време на двубоя между неговия ПСВ Айдховен и Хамбургер в турнира Лига Европа. Според медиите в Холандия, десният защитник ще отсъства минимум месец, а „Де Телеграаф” прогнозира, че може да се наложи да пропусне и шест седмици. Подозренията са за скъсано сухожилие на бедрото, като утре Манолев ще премине на ядрено-магнитен резонанс, за да се установи със сигурност щетата.

Старши треньорът на ПСВ Фред Рутен сподели на пресконференцията, че не знае каква е травмата, но се надява да може да разчита в най-скоро време на своя титулярен десен бек. "Може би е скъсано, или само усукано, нямам представа, но поне една седмица със сигурност няма да играе. Нека изчакаме тестовете утре," каза на пресконференцията след мача той.

24-годишният талант получи контузията при една сравнително безобидна ситуацията по неговия фланг на защитата, опитвайки се да изчисти топката от краката на играч на Хамбургер. Още при следващата крачка Манолев почувства болки и се хвана за задната част на бедрото, а по лицето му беше изписана явна болка.

Данко Лазович отиде при българина и веднага даде сигнал за смяна. Манолев напусна терена на собствен ход, като не криеше разочарованието си от получената травма. На негово място в 26-та минута на терена се появи Андре Ойер

Контузията ще извади Манолев от състава на България за контролната среща с Полша на 3 март. Той ще отсъства и за най-решителния етап от първенството за ПСВ Айндховен. „Филипсите” отпаднаха от Хамбургер заради немските голове на чужд терен, но все още се борят за титлата в Холандия. Точно в този месец, в който Манолев няма да е на линия, ПСВ среща Аякс (14 март), а седмица по-късно и основния си конкурент – Твенте (20 март).