Английската телевизия „Sky Sports” определя трансферът на Ники Михайлов, като Ливърпул взе новобранец. Отбелязва се, че Михайлов е младежки национал и идва от Левски. Договорът на футболиста е за 3+2 години.

„Нямам думи. Това е най-великият момент в живота ми” е единственият коментар на Михайлов пред английската спортна телевизия.

Михайлов ще е трети вратар, като има вариант при продажба на Скот Карсън да стане и втори.

„BBC” определя трансферът, като изненадващ, но и очакван, тъй като Ливърпул са търсили трети вратар, който да е млад и да се обиграва в първия състав. Отделя се внимание на това, че Михайлов е дебютирал за националния отбор на България при загубата с 1:5 от Шотландия за „Кирин Къп” в Япония през май 2006.

Вестник „Mirror” също обръща внимание на трансфера на Ники Михайлов от Левски в Ливърпул. Всекидневникът съобщава, че Ники е син на президента на БФС Борислав Михайлов и негов мениджър е Лъчезар Танев, който представлява голяма част от известните български футболисти.

Сайтът на УЕФА също съобщава за трансфера на Ники Михайлов, като се съобщава, че той е взел участие с националния отбор на България на турнира Кирин Къп в Япония през 2006 година. Отбелязва се, че Ники взима участие и в мача от Шампионската лига между Левски и Вердер Бремен на стадион „Васил Левски”.