Българските футболисти Димитър Телкийски и Елин Топузаков постигнаха изключително ценна победа в битката си за титлата на Израел.

В мач от 22-рия кръг на първенството техният Апоел Тел Авив победи с 3:1 като гост Макаби в градското дерби на Тел Авив. Телкийски вкара третия гол за своя отбор в даденото от съдията продължение на мача.

Мечо влезе в игра в 55-мата минута. Елин Топузаков пък изигра пълни 90 минути в дербито.

Макаби поведе в 21-вата минута, след като вратарят на гостите Анйема си отбеляза автогол. В самия край на първата част Бадир успя да възстанови равенството.

5 минути, след като Телкийски влезе в игра, Апоел излезе напред в резултата след гол с глава на Захави.

В последните минути на двубоя домакините дадоха всичко от себе си, за да стигнат до равенството. В даденото от съдията продължение дори вратарят на домакините излезе напред в отчаян опит за втори гол.

От това се възползва бившият халф на Левски Теклийски. Той получи топката от Захави и след добър пробив успя да прехвърли технично хвърлилия се в атака страж.

Със спечелените три точки Апоел се изкачи на второ място с 41 точки, само на една зад лидера Макаби Хайфа. Макаби пък е на незавидното 9-то място с актив от 23 точки.