Манчестър Сити стартира подобаващо кампанията във Висшата лига, като се наложи с 2:0 при гостуването си на Блекбърн. „Гражданите” започнаха в звездна формация, и само три минути след началото на двубоя новото попълнение Емануел Адебайор откри резултата. Шон Райт-Филипс напредна отдясно и центрира към връхлитащия в наказателното поле бивш нападател на Арсенал, който със страхотен шут направи 1:0 за Сити.

След като се озова догонващ в резултата, тимът на Блекбърн заигра доста по-съсредоточено, но Шей Гивън се справи блестящо на вратата на Ман Сити, отразявайки удари на Кристофър Самба, Бени МакКарти и Джейсън Робъртс.

Не особено забележимият на терена Робиньо пропиля най-чистата ситуация през второто полувреме пред Пол Робинсън, преди Стивън Айрланд да успее да направи 2:0 в самия край на мача. През второто полувреме в игра се появи и Карлос Тевес, но Мартин Петров не влезе и остана на пейката.

Ужасен бе стартът на шампионата за друг български национал – Стилиян Петров. Родният халф изведе Астън Вила с капитанската лента, но отборът му загуби с 0:2 на свой терен от Уигън, чийто нов мениджър Роберто Мартинес определено успя да изненада Мартин О`Нийл.

Първото полувреме бе интересно, като и двата състава се опитваха да налагат атакуващ стил и създадоха доста положения. Още през първите 45 минути обаче се виждаше, че Брад Фридел има повече работа от колегата си от Уигън Крис Къркланд.

В 31-та минута Уго Родалега откри резултата, с далечен шут извън наказателното поле. Джейсън Кумас направи 2:0 в 56-та минута и така попари устрема на Вила за обрат. Уигън се поздрави с победа в първия кръг от Премиършип за сефте в историята си в елита, като остави на Мартин о`Нийл сериозни поводи за размисъл.

Резултатите до момента:

Болтън – Съндърланд 0:1

Портсмут – Фулъм 0:1

Стоук – Бърнли 2:0

Уулвс – Уест Хем 0:2

Челси – Хъл Сити 2:1