Българският нападател Мартин Петров заяви за Гонг на „Летище София”, че е уморен от сагата, която се разрази около него в последните дни, но не скри, че е доволен от факта, че два клуба се борят за него. „Хубаво е, че два големи отбора от Англия се борят за мен. С единия имам договор, а за другия ще видим догодина”, сподели с усмивка Петров за Гонг.

„Ръководството на Манчестър твърди, че разчита на мен. Това е причината и за проваления трансфер. Марк Хюз каза, че ще залага на мен и стопира сделката. Действията им до този момент не са такива, каквито казват. Това е причината да потърся развитие с моя мениджър. Постъпих колегиално, без да се карам с някой. Танев ме уведоми за интереса и каза, че е добре да присъствам на срещата. Днес по обед ни казаха, че сделката се проваля, това е”, коментира Мартин Петров.

„Не е приятно, когато чакаш нещо да се случи, но то не става. Аз съм професионалист и съм сигурен, че рано или късно в Манчестър Сити ще разчитат на мен. Знаете колко дълъг е сезонът в Англия. Чакам и ще се възползвам. Най-важното е, че съм жив и здрав. Преди години, когато бях с патериците, нищо не можех да направя. Тогава беше много по-тежко за мен. Имам договор за още една година, а сега се готвя за мача в събота”, продължи Петров.

Свръхзвуковото крило на Сити призна, че се надява липсата на напрежение да помогне на отбора в следващите квалификации. „По-лошо от това да не се класираме няма как да стане. Така че, може би е по-добре, че сме по-освободени. Колкото до проблемите със стадиона, това го очаквах. Беше ясно, че след концерта на Мадона ще стане така. Не знам как е допуснато такова нещо. Както винаги, гледат да вземат парите”, отсече Марто Петров пред Гонг.

Крилото призна, че се притеснява от липсата на игрова практика, но пък е на мнение, че е добре физически. „Нормално е да не бъда в това състояние, в което трябва да бъда. Има треньорско ръководство, което ще прецени дали да разчита на мен. Ако не разчита, няма място за сърдене, важното е да бием в събота. После ще се мисли за Италия”, сподели Петров.

Врачанинът не скри, че Марк Хюз за трети път го уверява, че ще го пуска в Сити, но на този етап това не става факт.