Българският национал Мартин Петров бе категоричен, че дори и Фабио Капело да застане начело на "трикольорите" ни, ако футболистите не играят добре и не изпълняват казаното от наставника, резултатът ще е пак същия – аут от големите международни форуми. Килото на Манчестър Сити сподели, че е чул кои имена се тиражират в медийното пространство, но не пожела да ги коментира.

Марто не пропусна да похвали Димитър Бербатов, но в същото време се закани на своя добър приятел преди срещата помежду им във вторник.

„Тук излязоха имената, които се спрягат за национален селекционер. Който и да доведат за треньор, ако ние на терена не си свършим работата и не играем както трябва, и Капело да ни бяха довели, вместо да отиде в Англия, пак щеше да е същото”, каза пред Гонг футболистът.

Мартин Петров разкри, че е с подут глезен, но е уверен, че това няма да му попречи да се появи в игра срещу Тотнъм утре вечер в среща от четвъртфиналите на турнира Карлинг къп. В типичния си шеговит стил Петров се закани на Димитър Бербатов: „Надявам се да го е яд, че ще падне. Бербатов е наистина голям професионалист. Той е лидер и води отбора напред. Всички му завиждат и съм горд, че говорят с такива суперлативи за него.”

„Надявам се, че ще затвърдим представянето си. Надявам наистина спечелим този мач и да стигнем до полуфинала. Имах леки болки, днес минах на по-обстойни прегледи, нищо сериозно, но все пак бяхме длъжни да проверим. Подут ми е малко кракът, но няма да има проблеми утре. Ние големи ротации не можем да правим. Не знам за състава, Ериксон си решава, но не бива да се подценяват мачовете, защото след това отиваш на полуфинал в два мача”, допълни националът.

Колкото до състоянието и възстановяването на неговия съотборник в Манчестър Сити, Мартин Петров заяви: „По последни сведения, до 4-5 седмици го чакат да се върне в отбора. На всички е ясно, че няма да може да започне веднага да играе. Може би в началото ще започне с втория отбор, а в края на шампионата вече ще влезе във форма и ще изиграе няколко мача. Радостното е, че от ден на ден прави все нови и нови неща, с по-големи натоварвания и удари вече. Смятам, че няма да има никакви проблеми след 3-4 седмици да се включи на 100 процента в тренировките ни.”