Еуфорията в лагера на Манчестър Сити след невероятния успех в градското дерби срещу Юнайтед вече започва да отшумява и българското крило на „небесносините” Мартин Петров гледа към следващия мач на тима. Националът направи две асистенции за победата с 2:1 на „Олд Трафърд” и разбира се е доволен от изявите си.

„Радостен съм, най-вече, че и аз се представих добре, и че моето име ще остане в историята, в архивите на Манчестър Сити, че след над 40-годишна пауза побеждаваш Манчестър Юнайтед, и то на техния стадион, на такъв юбилей, с мое дейно участие и в двата гола. Разбира се, че съм радостен, но аз съм професионалист. Два –три дни след мача има повече емоции, след това мислиш за другия мач. Спечелихме битката, но войната продължава. До момента това може би е най-голямата ми победа, този успех ми е един от най-важните,” сподели Марто в специално интервю за Гонг.

„И в Испания, и в Германия, и в Швейцария съм печелил феновете с играта си. Затова се радвам, че и тук съм заслужил признание. Надявам се така да продължавам, за да може повече и повече да чувам моето име да скандират.”

За целите на Сити в първенството, Петров добави: „Нас не ни интересуват другите отбори, всеки си гледа неговите цели. Показахме, че когато играем като колектив, можем да победим всеки.”

Каква оценка е зарадвала най-много Мартин след мача в „Театъра на мечтите”:„Аз дълго време играя в чужбина и ако мога така да кажа, сам се оценявам. Знам кога съм играл силно, и кога слабо. Може би феновете на Манчестър Сити ме оценяват, срещаха ни по улиците и не можеха все още да повярват след мача, дори имаше сълзи в очите на някои от тях.”